Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD'de daha yüksek faizleri destekleyici olabilecek nitelikteki büyüme verisinin öncesinde Hazine tahvili faizleri iki ayın en yüksek seviyesine çıkarken dördüncü günde de güçlendi.  

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD Başkanı Trump ve Cumhuriyetçi liderlerin vergi indirimleri planını açıkladığı Çarşamba günkü rallisinden sonra altı haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Yeni Zelanda Doları, ülkenin merkez bankasının faizleri rekor düşük seviyede tutmasıyla ve parasal genişlemenin "kayda değer bir süre için" süreceğini bildirmesiyle üç günlük kayıplarına tutundu. 



Colorado'da Amplifying Global FX Capital'in kurucusu Greg Gibbs, "ABD'de tahvil faizleri, daha yüksek petrol fiyatlarından, sağlam küresel büyümeden, Fed'in Ekim ayında başlamayı planladığı parasal sıkılaşmadan ve Avrupa Merkez Bankası'nın muhtemelen gelecek yıl başlatacağı tahvil alımlarından çıkma programından destek bulabilir. Hazine tahvili faizlerindeki bu yükseliş, daha geniş bir yükselişin başlangıcı olabilir ve doları destekleyebilir" şeklinde konuştu. 

Fed Başkanı Janet Yellen'ın, enflasyon konusunda belirsizliğin olduğu bir ortamda faizleri kademeli olarak artırmanın en uygun politika olduğunu belirttiği Salı günkü konuşması, bu yılki ek sıkılaşma fiyatlamalarını destekledi. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki 3 gün elde ettiği yüzde 1.3'lük kazançların ardından yüzde 0.2 yükseldi ve 16 Ağustos'tan bu yana olan en yüksek seviyesine ulaştı.