Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, Milliyet Gazetesi'nde Perşembe günkü köşe yazısında Orta Vdeli Program'a (OVP) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ertem, devletin açık, rekabetçi bir ekonomide piyasalar için yolun açılması, belirsizliklerin ortadan kaldırılması yönünde kurumsal adımlar attığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı OVP'ye bakıldığında yüksek büüme temposunun enflasyon, cari açık gibi sorunları tetikleyen değil, doğru adımlarla birlikte bu sorunları aşağı çeken bir dinamin olduğunun kabul edildiğinin altını çizdi.

Sermaye piyasalarında kurumsallaşmayı ve derinliği artırmayı hedeflemeyen bir anlayışın orta ve uzun vadede finansal istikrarı sağalayamayacağını vurgulayan Ertem, işsizliği düşürme hedefinin enflasyonu düşürme hedefinden çok daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin gelecek üç yılda ihracatı artırma ve yoğun altyapı yatırımına ihtiyaç duyduğunun altını çizen Ertem, bu süreçte bütçe açığı/GSYİH oranının yaklaşık yüzde 2 olmasının kabul edilebilir olduğunu ifade etti. Ertem, bu bağlamda OVP'nin maliye tarafındaki vergi artışlarını gereksiz hatta sakıncalı bulduğunu belirtti.