Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den Almanya'ya, Çarşamba günü, küresel çapta tahvil satış dalgası yayıldı. Analistler ve traderlar, ABD Başkanı Trump'ın vergi reformunun yeni detaylarına ilişkin fiyatlama yapıyor. 

Trump'ın vergi planını Kongre'den geçirmeyi başarması durumunda, enflasyon baskıları canlanarak Hazine tahvillerine olan talebi azaltabilir. 

Yine de, haftanın ortasında tahvillere gelen şiddetli satış dalgası, altta yatan başka unsurların olduğunu öne sürdü. Tahvil yatırımcıları, Trump'ın yasa tasarısını Kongre'den geçirme konusunda yaşadığı sıkıntıdan sonra vergi reformu sürecinden umudu kesti. Şu anki teklifin de Kongre'den geçme ihtimalin artıp artmadığı belirsiz. 

Piyasa oyuncuları, Fed'in son dönemdeki şahin duruşunun ve tahvil faizlerinin aşağı yönde hareket edeceği yönündeki fiyatlamaları uzatan yatırımcıların, uzun vadeli Hazine tahvillerindeki iyimser görünümün çözülmesine yol açtığını dile getirdi. WSJ Market Data'ya göre, 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, 7 baz puandan fazla tırmanarak 1 Mart'tan bu yana olan en büyük günlük sıçramasını gerçekleştirdi. 

Hazine tahvili vadelileri, Çarşamba günkü satış dalgası devam ederken kayıplarını genişletti. 10 yıl vadeli Hazine tahvilerinin faizi, Perşembe günü 1 baz puanlık artışla yüzde 2.32'ye çıktı ve yüzde 2.3255 seviyesinde 200 günlük hareketli ortalamasını test etti.  

ABD Hazine tahvili faizlerindeki artış, gelişen ülke varlıklarının çekiciliğini azalttı ve Endonezya tahvilleri, Asya'da gelişen ülke borçlarındaki kayıpların başını çekti. 

Marketwatch & Bloomberg News