Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu açıkladı.

Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı öncesi, AK Parti Grubu toplantısında AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını duyurdu.

AK Partili belediyelerin başarısının, kendi çıtalarını daha yukarıya çekme mücadelesi olduğunu belirten Kaya, "Bu başarıyı gerçekleştiren arkadaşlarımızı tek tek tebrik ediyorum. 884 arkadaşımız ve 11 bin 500 Meclis üyemizle biz bu hikayeyi yazdık. Bu hikayenin altında yatan en büyük unsur; birliğimiz ve beraberliğimizdir." dedi.

Kaya, Kadir Topbaş'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

"İstifasıyla boşalan süreçte bir temayül yoklaması 24 Eylül'de yapıldı. Bu temayüle 337 arkadaşımız katıldı. İstanbul'daki milletvekillerimiz, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, il başkanımız, meclis üyelerimiz, herkes buradaydı. Bu temayülde çıkan sonuçlar ve bu temayülle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesiyle beraber inşallah İstanbul'umuzu bundan sonraki süreçte yönetecek arkadaşımızı, dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımız Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısından sonra ifade ettiler. Ben de sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Allah hayırlı ve mübarek eylemesi kaydıyla, İstanbul'umuzun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti ailesinin, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dır. Mevlüt kardeşimizi tebrik ediyorum, Allah mahcup etmesin."

- "179 meclis üyesi olarak kapı gibi dimdik buradan çıkmamızı bekliyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı belediyecilik yolunda İstanbul'da 25 ilçe belediyesinin ve büyükşehir belediyesinin İstanbul'u dünyanın en önemli yaşanabilir metropollerinden biri haline getirdiğini söyledi.

Ataş, AK Parti'deki bayrak değişimlerinde sorun yaşanmadığını dile getirerek, "Diğer siyasi partilerde şahsi ve kişisel kavgalar yaşanırken, AK Parti birliğini, bütünlüğünü muhafaza etti. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde seçilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için de o birliğimizi, beraberliğmizi muhafaza ederek, 179 meclis üyesi olarak kapı gibi dimdik buradan çıkmamızı bekliyoruz. AK Parti'ye yaraşan ve Genel Başkanımıza yaraşan bir duruşu hep birlikte göstereceğimize zerre kadar şüphemiz yok. Hatta inanıyorum ki 179'dan fazla oyla belediye başkan adayımızı Meclis'te inşallah seçmiş olacağız." diye konuştu.

- "Onur ve gurur duydum"

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal da aday gösterilmekten dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, "İnşallah Allah genel başkanımıza, genel merkezimize, mahcup olmamayı nasip etsin." dedi.

- Mevlüt Uysal'ın öz geçmişi

Mevlüt Uysal, 1966'da Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Uysal, serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı.

AK Parti'nin kurulması ile Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Uysal, 2009 ve 2014'te Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babası.

AA