Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Darbe girişimi, terör ve süregelen mülteci kriziyle birlikte yatırımcıların Türkiye'den kaçınması anlaşılabilir olurdu; buna karşın bazı özel sermaye grupları yatırım çabalarına başladı.

Gelişen piyasalara odaklanan Dubai merkezli Abraaj Group ve İstanbul merkezli Turkven gibi büyük gruplar, söz konusu özel sermaye gruplarının arasında bulunuyorlar.

Yatırım çabalarına hız veren gruplar, Türkiye'yi Tüketici Güveninin artışta olduğu ve iş dünyasını destekleyen güçlü mali politikalara sahip, dolayısıyla yatırım fırsatları sağlayan bir ülke olarak görüyorlar.

Tüketici tutumuna ilişkin göstergeler ve ekonomik indikatörler güçlü bir hikaye anlatıyor. GSYİH ikinci çeyrekte yüzde 5.1 artış kaydederek beklentilerin hafif altında kaldı ama hala gelişmiş piyasaların çok üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Resmi tüketici güveni endeksi 2016 yılı sonundaki 63.4 seviyesinden -Eylül'de 70'in altında gelse de- yılın çoğunluğunda 70 seviyesinin üzerine tırmandı.

Abraaj Group'tan Omar Syed, fonun Türkiye'de yatırım yapmasıyla ilgili olarak “güçlü büyüme hikayesini” işaret etti. Yüksek büyüme potansiyeline sahip sektörlere baktıklarını belirten Syed, şirketin Türkiye'de 1 milyar dolara yakın toplam yatırımlarından yatırımcılara 850 milyon dolar geri döndürdüğünün altını çizdi.

FT