Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Ekonomik Araştırma raporunda Euro Bölgesi ekonomisini değerlendirdi.

“Bu Kez Farklı: Euro Bölgesi'nde Toparlanmanın Canlı ve Güçlü Seyrediyor” başlığıyla yayınlanan raporda, Euro Bölgesi'nin ABD ve İngiltere'den farklı olarak finans krizinin ardından iki resesyon deneyimleyen tek bölge olduğuna dikkat çekildi.

Bölge ekonomisinde 2014 yılında başlayan toparlanmanın hala güçlü olduğu ve büyük bir ihtimalle kısa ömürlü olmayacağı ifade ifade edildi. Raporda, bölge ekonomisine ilişkin büyüme ve iç talep rakamlarına dikkat çekildi.

2014'te başlayan toparlanmanın sadece çekirdek ülkeler için değil, tüm bölge için verimli olduğunun altı çizilen değerlendirmede, yatırım ve inşaatın büyümeye daha fazla katkı sağlayacağı yönündeki kurum beklentisine vurgu yapıldı. Bununla birlikte özel sektöre sağlanan kredilerdeki toparlanmanın güçsüz kaldığı ifade edildi.

Rapora göre kurum, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 2018 yılının ilk yarısında varlık alımlarını aşağı çekmesini bekliyor. Raporda, çok güçlü euronun AMB'yi varlık alımlarının azaltılması sürecini uzatmaya ve halihazırda negatif bölgede olan banka mevduat faiz oranlarını indirmeye zorlayabileceğine dikkat çekiyor.