Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç Bloomberg HT'ye enflasyonda en kötüsünün hala görülmediğini söyledi

Enflasyonda özellikle Euro/TL açısından bakınca bir kur geçişkenliği hikayesinin yeniden başladığını belirten Altınsaç "Çekirdek tarafında yükselme söz konusu olacaktır. Eylül'den ziyade Ekim ayı verisi bu anlamda çok önemli. Kur geçişkenliğini de daha belirgin görme ihtimalimiz var. Euro/TL hala yüksek seyrediyor. Hal böyle olunca biz Ekim'de yıllık bazda %12'ye çıkabiliriz. Enflasyon tarafında hala en kötüsünü görmüş değiliz" diye konuştu.

Enflasyonun gelecek sene 1. çeyrekte baz etkisi kaynaklı düşeceğini belirten Altınsaç "Ama %7'lere düşme ihtimali varken artık %8'lere düşecek" dedi.

"ENFLASYON SADECE MERKEZ BANKASI'YLA DÜŞMEZ"

Altınsaç Merkez Bankası'nın gevşeme düşüncesinin enflasyon görünümünden dolayı sorgulanacağını ifade ederek "ilk önce enflasyonun düşmesi gerekiyor, ama bu da sedece Merkez Bankası'nın politikasıyla olmaz" yorumunu yaptı.

Eylül ayı enflasyon verisi de yarın açıklanacak. Bloomberg HT Araştırma Bölümü'nün anketine göre yıllık enflasyonun %11.25'e yükselmesi bekleniyor.