Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, Agrobank'ın Uzbekistan-Turkish Bank'taki (UT Bank) hissesini Ziraat Bankası'na devretmek istediğini belirterek, "Ziraat Bankası tüm hisseleri satın alacak. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın İstanbul ve Ankara ziyaretinde devir işlemleri imzalanacak. Hisse oranı yüzde 100 Ziraat Bankası'na geçecek. 5-6 Ekim'de fiyatı belli olacak." dedi.

Camşid Kuçkarov, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve beraberindeki işadamlarını kabulünün ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İbrahim Çağlar'a Türk işadamı heyetini ülkeye getirdiği için teşekkür eden Kuçkarov, "Bizim ricamızı kırmadan buraya geldikleri için minnettarız. Bir iş forumu düzenledik. Forum sonrası ikili görüşmeler gerçekleştirdik." dedi.

Kuçkarov, "İki ülke olarak ne kadar çok iletişim kurarsak o kadar iyi. İş birliği konusunda birbirimizi anlamamız için daha çok buluşmamız lazım. Birbirimizi anladığımızı düşündüğüm bu görüşmelerle artık biz çok yakınız." diye konuştu.

İş adamlarının ikili görüşmelerde ortaklık yapmak istediklerini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kuçkarov, "Yüzde 70'i burada iş yapmaya hazır. Bugün veya yarın önemli değil. Biliyorum ki ticaret için bir anda karar verilemez ama yine de çok memnun oldum. Çok net teklifleri gördüm." değerlendirmesinde bulundu.

- "Birçok proje imzalayacağız"

Agrobank'ın Uzbekistan-Turkish Bank'taki (UT Bank) hissesini Ziraat Bankası'na devretmek istediğini aktaran Kuçkarov, "Ziraat Bankası tüm hisseleri satın alacak. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın İstanbul ve Ankara ziyaretinde devir işlemleri imzalanacak. Hisse oranı yüzde 100 Ziraat Bankası'na geçecek. 5-6 Ekim'de fiyatı belli olacak." ifadelerini kullandı.

Kuçkarov, Emsaş İnşaat şirketi ile bir proje imzalayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu an 3-4 konu ile ilgili görüşülüyor. Emsaş İnşaat ile Çimgan'daki dağlık alanda bir turizm bölgesi inşası için görüştük. Onun dışında Taşkent şehrinde bazı otel inşaatları konusunda da konuştuk. Ve Özbekistan'ın diğer şehirlerindeki inşaat projeleri ile ilgili görüştük. Bu görüşmelerin iyi sonuçları olacağını düşünüyorum. 6-7 Ekim'de İstanbul'da tekrar bu şirketlerlle görüşeceğiz. Sık görüşürsek projeler net olur ve iyi sonuçlar elde edebiliriz."

Camşid Kuçkarov, son yıllarda Türkiye'den gelenlere vize konusunda kolaylıklar yapıldığını hatırlatarak, "İstanbul ve Ankara'da konsolosluklarımız iş vizesini bir yıllık çok girişli veriyorlar. Çok girişli vizenin 3 gün içinde verilmesi konusunda görüştük. Kısa bir süre önce karar aldık. Bu olumlu bir değişim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kuçkarov, beraberindeki heyetle 5-6-7 Ekim'de İstanbul'a ziyarette bulunacaklarını ve düzenlenecek iş forumunda bir takım projelerin hazırlanacağını ve imzalanacağını belirterek, "Bu anlaşmaların küçükleri iş forumu sırasında imzalanacak. Büyük projelerin imzaları ise ekim ayı sonunda Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in Türkiye ziyareti sırasında iki ülkenin liderleri huzurunda atılacak." dedi.

AA