Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Son 3 haftada jeopolitik riskler ve doların küresel bazda değer kazanmasıyla sert yükselen Dolar/TL yeni güne 3.57 seviyelerinde başladı.

Dolar/TL kuru beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından yükselişini sürdürdü. Kur saat 12:13'te 3.5910 seviyesine yükseldi.  Türk Lirası en fazla değer kaybeden 2. para birimi oldu.

Dün kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'ye kamu borçlanması artarsa kredi notu üzerinde baskı yaratabileceği konusunda uyardı. Diğer bir derecelendirme kuruluşu Fitch ise Türkiye'nin 2017 yılı büyüme beklentisini %5.5'e yükseltti.

PİYASALARDA BU HAFTA

ABD cephesinde bugün önemli bir veri akışı yok, yarın Fed Başkanı Janet Yellen'ın akşam yapacağı konuşma piyasaların takibinde olacak. Haftanın devamında da ABD tarım dışı istihdam verisi Fed'in faiz artırımlarının yol haritasını anlamak açısından önemli olacak.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ABD'de dün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ISM imalat endeksinin faiz artırımı konusunda Fed’i destekleyeceği beklentilerinin dolar tarafındaki güçlü seyrin sürmesine neden olduğunu belirtti.

Erkan "3.59 üzerinde kalıcılık sağlanması halinde TL açısından riskler bir kademe daha artacak ve 3.62 ilk hedef olarak değerlendirilebilecektir." yorumunu yaptı.