Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, "Başbakan Binali Yıldırım, kısa süre içinde Bağdat'ı ziyaret edebilir. Her türlü operasyon için Başika konusunun çözülmesi gerekir." dedi.

Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in haberine göre İbrahim el Alevi, "Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat ziyareti için çalışıyoruz. Çok kısa sürede gerçekleşmesini öngörüyoruz. Her türlü ortak askeri operasyon için önce Başika konusunun çözülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Vanayı kapatırız konusu bağlamında sorulan soruya Büyükelçi, "Petrol ve doğalgaz anlaşması konusunda iki ülke enerji bakanlıkları iki sayfalık yeni bir mutabakat zaptı üzerinde çalışıyor. İki ülke için kazan kazan olacak bir sonuca ulaşmayı umuyoruz." dedi.

"Halk Bankası'nda tutulan petrol doğalgaz paraları konusunda Yıldırım'ın ziyareti sırasında bir çözüm bulmayı planlıyoruz." ifadelerini kullanan İbrahim el Alevi, " Yeni sınır kapısının Irak'ın Fişabur kenti üzerinden yeni kapı açılması için çalışma yürütülüyor. Fişabur petrol boru hattının hemen yanında olacağı için buranın güvenliğinin de daha rahat sağlanacağı söylenebilir." dedi.

Habertyrk.com