Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Veri sonrası Dolar/TL 3.63 ile gün içi zirveyi görürken dolar endeksi yükseldi. Dolar, sterlin ve euro gibi önemli para birimleri karşısında değerlenirken altın fiyatları düşüşünü sürdürdü.

Tacirler Yatırım Başekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen "Çok uzun süredir saatlik ortalama ücretlere bakıyorduk. Veri aylık %0.3 beklenirken %0.5, yıllık %2.9 artış oldu. Bu veriyle dolar endeksinde güçlenme ve gelişen ülke kurlarına yansımasını gördük. Türk Lirası açık ara en kötü trade eden kurlardan biri. İstihdam verisinin gelecek aylarda nasıl revize edileceği önemli..Ama şu anki veriyle Fed'den Aralık ayı fiyatlaması çok daha yukarı çekilebilir." diye konuştu.

TEB Yatırım yolladığı notta verilerin ABD doları pozitif, gelişmiş ülke hisse pozitif, gelişen ülke hisseleri nötr olduğunu söyledi. Açıklamada "USD/TRY yukarı hareketinin (3.6277 direnci sonrası 3.6472 ana direnci izliyoruz) BIST üzerinde baskısının süreceğini tahmin ediyoruz" yorumuna yer verildi.

HSBC ise yolladığı notta verinin toplamda 'güçlü dolar-pozitif' olduğunu belirterek "Euro/Dolar ’da 1.6660-1.1680 bandındaki desteğin kırılmasıyla 1.1500 gündeme gelebilir. Altında 1250 dolara, dolar/TL’de ise 3.65’e doğru hareket sürecek görünüyor." değerlendirmesini yaptı.