Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomistler Fed'in Aralık ayında faizleri artırmak istediğini ve düşük gelen Eylül ayı istihdam verisinin Fed'i yolundan döndürmeyeceğini söyledi.

UBS ekonomisti Rob Martin "söylemlerine bakınca Aralık'ta faiz artırmak istedikleri çok açık. " diye konuştu.

Bugün düşük gelen istihdam verisinde ülkeyi vuran 2 kasırganın yansımaları görülmüştü. İstihdam Eylül'de 33 bin kişi azalmıştı. Bu, 7 yıldan beri ilk azalma olarak kayda geçti. Ancak işsizlik oranı %4.4'ten %4.2'ye geriledi. Bu 16 yılın en düşük seviyesi. Fed'in yakından takip ettiği saatlik ücretler de beklentilerin üzerine yükseldi.

Martin, Fed'n istihdam verisini de, iyi gelen saatlik ücreler  ve işsizlik rakamını da çok fazla dikkat almayacağını ifade etti. Uzman Aralık ayı toplantısı öncesi 2 istihdam verisinin daha açıklanacağını hatırlattı.

Wells Fargo Şef Ekonomisti John Silvia ise Merkez Bankası'nın ekonominin yolında olduğuna dair yeterli ipuçlarını göreceğini ve Aralık'ta faiz oranlarını artıracağını belirtti.



Fed'imn bir sonraki toplantısı Ekim'de gerçekleşecek ancak basın toplantısı olmayacak.

Bu arada Fed'in 2017'de bir kez daha faiz artışına gitme fiyatlamaları, ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında yüzde 75'in üzerine çıktı..

Marketwatch