Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanlığı, ekonomik büyümeyi ve sermaye birikimini desteklemek için Wall Street'e yönelik regülasyonların (düzenlemelerin) bazılarının kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Hazine Bakanlığının ABD Başkanı Donald Trump'ın talebi üzerine hazırladığı ikinci inceleme raporunda, ülkenin finans sisteminde birçok reform yapılabileceği kaydedildi. 

Daha önce 100'den fazla finansal düzenlemenin değiştirilmesi önerisinde bulunan Bakanlık raporda, finansal şirketlere yönelik beyan zorunlulukları ve denetimlerin azaltılmasının ülke ekonomisini canlandıracağını savundu.

Genel olarak eski Başkan Barack Obama döneminde çıkarılan Dodd-Frank Wall Street Reformu'nun iptal edilmesi önerilen raporda ayrıca, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in şu görüşlerine yer verildi:

"ABD ekonomisi uzun zamandır yavaş büyüyor. Bu raporda, ekonomik büyüme ve sermaye oluşumuna zarar veren finansal düzenlemeleri inceledik. Regülasyon sistemini düzene sokarak, ABD sermaye piyasalarını ekonomik büyüme için gerçek bir kaynak haline getirebiliriz."

ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Trump'ın, Obama'nın 2008-2009 finansal krizinin ardından getirdiği finansal düzenlemelerin gevşetilmesi için 3 Şubat'ta imzaladığı başkanlık kararnamesi gereğince finansal düzenlemeler üzerine iki rapor daha hazırlayacak.

Dodd Frank Reformu

Obama yönetimi, dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getiren 2008 finansal krizinin tekrar etmemesi için Wall Street'e yeni düzenlenmeler getiren "Dodd Frank Wall Street Reformu ve Tüketicinin Korunması Yasası"nı 2010 yılında uygulamaya geçirmişti.

Reformlar çerçevesinde sermaye piyasası türev araçları, karmaşık piyasa işlemleri ve şirket yöneticilerinin ikramiyeleri hükümetin denetimine tabi tutulmaya başlanmıştı.

AA