Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye ve ABD'nin karşılıklı olarak vize başvurularını askıya almasının ardından dün yüzde 4'ün üzerinde değer kaybeden ve 3.85 seviyesini test eden kur güne düşüşle başladı.

Dün sabahki sert yükseliş sonrası kademeli olarak gerileyen Dolar/TL bugün saat 16:27'de %0.94 düşüşle 3.6673 seviyesine geriledi.

Vize kriziyle dün rekor seviye olan 4.52'yi gören Euro/TL ise bugün 4.3362'den işlem görüyor.

KURDA YÖN NERESİ?

Kapital FX'ten Enver Erkan önceki gün kurda yaşanan sert yükselişe dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı; "Asya seansındaki 'flash crash' sonrasında fiyatlamalar normale dönmüş gözükse de, kur Cuma tarım dışı istihdam verisi sonrası seviyelerin üzerindedir, dolayısıyla teknik görünüm 3,65’teki desteği üzerindeki seyir devam ettiği sürece yukarıya doğrudur.

Bu kapsamda 3,71 ilk direnç noktası olmakla beraber, olası yukarı hareketler 3,76’da dirençle karşılacaktır. Kurda normalleşme için 3,65 seviyesinin altı beklenmelidir."

Bugün piyasalarda kritik bir veri gündemi bulunmuyıor. Yarınki Fed toplantı tutanakları ve Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verisi faiz artışlarına dair ipucu vermesi açısından önemli olacak.