Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Pazartesi günü ABD ile yaşanan vize kriziyle 3.85 seviyesini test eden, dün ise 3.66 seviyesine kadar gerileyen kur yeni güne 3.70 seviyelerinde başladı. Kur daha sonra kademeli düşüşünü sürdürdü. ABD büyükelçisi Bass'ın açıklamalarının ABD ile vize sorununun çözüleceğine dair bir algı yaratmasıyla dolardak düşüş hızlandı, kur yüzde 1.4'ü aşan bir kayıpla 3.65'e kadar geriledi. 



CARİ AÇIK YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Yurt içinde cari denge verisi açıklandı. Cari işlemler açığı Ağustos'ta 1.24 milyar dolarla yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. ABD'de akşam açıklanacak Fed'in Eylül ayı toplantı tutanakları piyasalar açısından önemli olacak.



"ETKİSİ SINIRLI OLUR"

HSBC Portföy Ylnetimi Stratejisti İbrahim Aksoy yolladığı bir notta "Fed fonları vadeli kontratlarına göre yıl sonuna kadar bir faiz artışı ihtimali Eylül başındaki %30’dan %77’ye yükselmiş durumda. Yani 25 baz puanlık bir faiz artışı hemen hemen tamamen fiyatlanmış durumda.

Bu nedenle tutanaklardan dolarda aşırı değerlenme yönünde daha fazla etki beklemek zor. Dolarda önümüzdeki günlerde asıl harekete neden olabilecek unsur Trump’ın vergi indirim paketi olacak görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Ak Yatırım ise yolladığı notta Aralık ayı faiz artırımı ve bilanço küçültmesinin büyük ölçüde fiyatlandığı için tutanakların piyasa etkisinin sınırlı olabileceğini bildirdi.