Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcılar Fed'in TSİ 21:00'da yayınlayacağı son toplantı tutanaklarını beklerken Çarşamba günü aşağı yönde hareket etti. 

Dow Jones endeks vadelileri, yüzde 0.06 gerilerken S&P 500 endeks vadelileri yüzde 0.1, Nasdaq vadelileri ise yüzde 0.08 düştü. Göstergeler, Salı günü gün içi rekorlarını görürken Dow Jones, yeni rekor zirvesinden kapandı. 

Yatırımcılar, Fed'in Eylül ayı toplantı tutanaklarından ipuçları edinecek. Fed, 19-20 Eylül'deki toplantısında, faizleri yüzde 1-1.25 aralığında tutma kararı aldı ve beklendiği gibi 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu aylık 10 milyar dolar ile başlamak üzerine küçültmeye başlayacağını duyurdu. 

Fed yetkililerinin gelecekteki faiz artışları konusunda çok daha şahinvari bir tutum takınmaları şaşırtıcı oldu. Yatırımcılar, ABD ekonomisi istikrarlı bir şekilde yumuşak kalan enflasyonla birlikte zayıf bir maaş büyümesiyle karşı karşıya iken Fed'in faiz artışlarının hızını düşürmesini bekliyordu. Yine de, Federal Açık Piyasa Komitesi'ndeki 16 üyeden 12'si, bu yıl üçüncü bir faiz artışı beklediklerini bildirdi. 11 üye ise gelecek yıl için üç faiz artışı bekliyor.