Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL 'de dün başlayan düşüş bugün de devam ediyor. Dün %1'in üzerinde düşüşle 3.65'e kadar gerileyen kur yeni güne de düşüşle başladı.

Sabah ilk işlemlerde 3.64 TL seviyesinin de altına sarkarak en düşük 3.6290'a kadar geriledi, kur böylece vize krizi öncesi seviyelere yaklaştı. Dolar vize krizi öncesindeki cuma gününü 3.62 seviyelerinde tamamlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ile yaşanan gerilime dair açıklamalarının ardından dolar/TL yeniden yükselişe geçti ve 3.6683 seviyesine kadar yükseldi.



Dün akşam açıklanan Fed'in Eylül ayı toplantı tutanakları, bir sonraki faiz artışının düşük enflasyona rağmen Aralık ayında olacağı sinyalini verdi. Faiz artışı beklentilerine rağmen üyelerin enflasyona dair tartışmaları doların küresle çapta değer kaybetmesine neden oldu.



PİYASALARDA BUGÜN..

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de ÜFE ve işsizlik verileri açıklandı. ÜFE verisi yıllık bazda 5.5 yılın en büyük artışını kaydetti. Veri sonrası kur 3.65'lerdeki seyrini, Dolar endeksi de ılımlı yükselişini sürdürdü.

Günün devamında bölgesel Fed Başkanlarından Lael Brainard ve FOMC üyesi Jerome Powell'ın konuşması izlenecek.

Yarınki ABD TÜFE verisi de piyasalar açısından önemli olacak. Ak Yatırım yolladığı bir notta "Yarın öğleden sonra yayımlanacak ABD enflasyon ve perakende satışlar verilerinde beklentilerin üzerinde ve doları bir miktar güçlendirebilecek sonuç öngörüyoruz." değerlendirmesine yer verdi.