Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 3.62'ye gerileyerek ABD'yle yaşanan vize gerilimi öncesi seviyelerine dönen, ardından 3.66'ya yükselen kur yeni günde düşüşte. Kur erken saatlerde 3.65 seviyelerinden işlem görmesinin ardından ABD'de TSİ 15:30'da açıklanan TÜFE verisi sonrasında 3.64 seviyesinin altına indi ve yeni gün içi en düşük seviyesi olan 3.6362 seviyesinden işlem gördü. 



Kapital FX Araştırma Müdürü Enver Erkan yolladığı notta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin Türkiye’ye yönelik aldığı vizeleri askıya alma kararı konusunda Büyükelçi John Bass’i suçlamaya devam etmesinin Lira açısından negatif fiyatlandığına dikkat çekti.

Erkan "Bu kapsamda kur hareketinin yeniden 3.66 üzerine çıktığını gördük. Kur halen 3.65 üzerinde kalmaktadır, söz konusu destek bölgesinin altına geçmesi ile beraber 3.60 hedeflenebilir, ancak iyi fiyatlanabilecek bir TÜFE verisi USDTRY kurunu da 3.71 seviyelerine taşıyabilir." değerlendirmesini yaptı.

Fed yetkililerinin konuşmaları bugün de sürecek. Charles Evans, Robert Kaplan ve Jerome Powell'ın gün içinde konuşma yapması bekleniyor. Powell dünkü açıklamasında kademeli politika normalleşmesinin devam edeceğini belirtmiş, Atlanta Fed Başkanı Bostic ise Fed'in Aralık'ta faiz artıracağına dair şüpheleri olduğunu bildirmişti.

Hafta sonu Washington'da düzenlenecek ve Fed Başkanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı  Zhou Xiaochuan, Japonya MB Başkanı Haruhiko Kuroda ve Avrupa MB Başkanı Mario Draghi'nin de katılacağı G30 Uluslararası Bankacılık Semineri düzenlenecek. Yellen'ın bu toplantıda konuşma yapması bekleniyor.