Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomi, son üç çeyrektir toparlanıyor. Ticaret hacimleri yeniden yükselmiş durumda ve işsizlik düşüyor, ancak ekonomiye daha olumlu bir hava gelecek olabilir. 

Dünya çapında maliye bakanları ve merkez bankası yetkilileri, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantısı için Perşembe günü Washington'da bir araya geldi ve ekonomiye ilişkin giderek iyimserleşen görünüme değindi.  

IMF Genel Müdürü Christine Lagarde, CNN spikeri Richard Quest'in moderatörlüğünü yaptığı panelde, "Ekonomi daha da iyi olacak" dedi. Lagarde, IMF'nin dünyanın en büyük ekonomileri için büyüme tahminlerini yukarı yönde revize etmesinden iki gün sonra konuştu. 

Lagarde, "Şu anki yükseliş daha dengeli. Geçtiğimiz yıl, gelişen piyasalar kazançların başını çekiyordu. Şimdi daha geniş tabanlı, daha sağlam bir yükseliş mevcut ve daha da iyi olacak" şeklinde konuştu. Küresel çapta yetkililer, Lagarde'nin iyimserliğine ortak oldu. 

Fed Başkanı Janet Yellen'ın pozisyonuna gelmesi beklenen adaylardan biri olan Fed yetkilisi Jerome Powell ise, "Sürdürülebilir küresel toparlanmanın sonunda gerçekleştiği yönünde işaretler görmekten çok memnunum" dedi ve "Belirgin riskler ve belirsizlikler kalsa da, bu kesinlikle iyi haber" diye konuştu.