Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın kaynaklara göre Fed Başkanlığı adaylarından biri olan Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor, geçtiğmiz hafta Beyaz Saray'da gerçekleştirilen bir saatlik görüşmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump üzerinde iyi bir izlenim bıraktı.

Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağa göre Fed'in eski guvernörlerinden Kevin Warsh'ın Beyaz Saray'daki yıldızı giderek sönüyor. Kaynaklar söz konsuu durumun nedeni hakkından açıklamada bulunmadı; bununla birlikte Warsh'ın akademik geçmişi, diğer adaylar kadar kuvvetli değil ve ayrıca Fed'deki görev süresi de, Scott Sumner'dan Paul Krugman'a kadar geniş bir tabanda eleştiri konusu olmuştu.

Kaynaklardan birine göre Trump, Taylor ile mülakatının ardından memnuniyetini dile getirdi. ABD Başkanı, her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğu kişileri göreve getirme eğiliminde oldu. Bununla birlikte Temmuz ayında Wall Street Journal'a faizleri düşük görmek istediğini belirtmişti. Taylor ise genellikle yüksek faiz savunuculuğu yapan bir para politikası kuralının isim sahibi.