Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programına konuk olan Figen Özavcı Gümülcineli Borsa ve kur beklentilerini paylaştı.

Gümülcineli yıl sonuna doğru Fed'in bilanço küçültmeye başlamasıyla dolarda güçlenmenin biraz daha hızlı olacağını öngörerek "Ekim - Kasım'da kurda kısa hareketler görebiliriz, belki 3.70'lere doğru yavaş yavaş hareket olabilir ama yıl sonunu güçlü bir dolarla bitireceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Gümülcineli "Görüntü olarak kur 3.58'lere doğru gevşemeliydi fakat gündem buna müsaade etmedi. Eğer 3.66'yı geçerse tekrar 3.70'leri test etmek isteyebilir.."dedi

"BORSADA YENİ ZİRVE 2018'DE OLABİLİR"

Borsaya iklişkin beklentilerini anlatan Gümülcineli "Çift haneli enflasyon, yüksek faiz ve Fed'in faiz artırma ihtimali gibi sıkıntılarımız var. Ama 2018 ilk çeyrekte Fed faiz artışı geride kalmış ya da ötelenmiş olacak, enflasyonda düşüş bekleniyor ve 4. çeyrek karlarını da o dönemde alacağız. Dolayısıyla bu bilanço döneminde (3. çeyrek) endeks bir miktar yukarıya doğru ivmelenecek, sonra biraz düzeltme bekliyorum, sonrasında yeni zirvenin 2018 ilk çeyrekte olacağını düşünüyorum." yorumunu yaptı.