Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 18 Ekim 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yı kabul edecek, 40. Muhtarlar Toplantısı'nı gerçekleştirecek.

(Ankara/12.00/13.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Conrad Otel'de "TRT World Forum"un açılış oturumu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/Ankara/14.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataköşk Otel'de kadın muhtarlarla kahvaltılı programda bir araya gelecek, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/09.30/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu'ndaki 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi'nin ardından Bilkent Otel'de düzenlenen Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara /09.00/10.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci̇, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından Sheraton Otel'de düzenlenecek konferansa iştirak edecek.

(Ankara/10.30)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya gelecek, Atatürk Kültür Merkezi'nde 10. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılacak.

(Ankara/11.00/13.00)

4- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sağlık Turizminin Tanıtımı İş Birliği Protokolü" imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

5- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.
- Çavuşoğlu, Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama ile bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/11.15/14.30)

2- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Estonya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marko Mihkelson ile görüşecek, daha sonra Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid tarafından kabul edilecek.

(Tallin)

3- Irak'ın Kerkük kentinin merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Erbil)

5- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

- İdlib gerginliği azaltma bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin intikali kapsamındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

AA