Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'in başına daha şahin bir Başkan atayacağına dair beklentiler doların çoğu para birimi karşısında yükselmesinde etkili oluyor.

Dün Fed beklentileri ve ABD'de güçlü gelen ekonomik verilerle kademeli olarak yükselen Dolar/TL kuru yeni günde de yükselişte. Sabah saatlerinde 3.67 seviyelerinden işlem gören kur ilerleyen saatlerde 3.68'i aştı. Euro/TL de %0.1 artışla 4.31 seviyelerinde.

ABD Merkez Bankası'nın Aralık'ta faiz artırmaası beklenirken Fed Başkanlığı'na kimin geleceği de piyasaların radarında.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan yolladığı notta kurda direnç seviyesinin 3.71 olduğunu belirtti. Erkan "3.65 seviyesinden aldığı destekle tırmanışa geçen kurda söz konusu seviye üzerindeki hareketin devamı halinde direnç seviyesi 3.71 olarak görünmektedir, direncin kırılması durumunda ise kur yukarı doğru ivmelenebilir. TRY aleyhine volatilitenin azalması ve stabilite için 3.65 desteğini izlmeye devam etmek gereklidir." değerlendirmesini yaptı.

Yurt içinde bugün bir veri akışı bulunmazken ABD'de konut başlangıçları ve akşam saatlerinde Fed'in Bej Kitap raporu izlenecek. Bölgesel Fed Başkanlarının açıklamaları da takip edilecek.