Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:15'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri ve paraları, Çarşamba günkü işlemlerde fazla değişiklik göstermedi. Bununla birlikte Türk Lirası ve Güney Afrika Randı, gelişen piyasa paralarındaki düşüşe öncülük etti.

Güney Afrika Randı, Çarşamba günü benzerlerine kıyasla dolar karşısında en fazla değer kaybeden para oldu. Beklenenin üzerinde gelen enflasyon verisi, siyasi endişelere eklenerek yerel paranın düşüşünde etkili oldu.

Türk Lirası da Çarşamba günü dolar karşısında değer kaybetti. Traderlar, ABD'li yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerden diplomatik vize gerginliğe ilişkin çıkacak sonuçları bekliyor.

Bloomberg'ün takip ettiği 24 gelişen piyasa parasından 12'si Çarşamba günkü işlemlerde dolar karşısında geriledi. Gelişen piyasalar hisse senetleri MSCI Endeksi ise fazla bir değişiklik kaydetmedi.

Rand, dolar karşısında yüzde 0.7 ekside 13.4852 seviyesinden alıcı buldu. Geride kalan üç gün içerisinde yüzde 1.7 gerileyen Güney Afrika parası, iki haftadan bu yana en sert düşüşüne hazırlanıyor.Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 0.4 gerileyen kayıplarını üçüncü güne taşıdı.

(15:15'te güncellendi)