Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Halkı Barzani yönetimine gereken dersi vermeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz merkezi yönetime ihtiyaçları göndereceğiz. Merkezi yönetim Kuzey Irak'a yardımı yapacak. Halkın da onlara gereken dersi vermesini istiyoruz. Halk bu tür yöneticilere gereken dersi vermeyecek olursa kusura bakmasınlar. Kürt kardeşlerimizin de en kısa sürede kendi gelecekleri için en doğru kararı vereceklerine inanıyorum. PYD, YPG bunlar, samimi Kürt kardeşlerimizi istismar eden terör örgütleridir. Kükrt kardeşlerim kusura bakmayın. Bu teröristleri savunuyorsanız burada yollarımız ayrılır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Yeri geldiğinde bir gece ansızın geliriz gereğini de yaparız. İdlib'de yaptık mı? Yaptık. Bundan sonra da yaparız. Söyleye söyleye girilmez. Bir gece ansızın girilir" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yıllarca birlikte çok güzel işbirliği yaptık. Mali yönden sıkıştılar, 'memurlarımızın maaşını ödeyemiyoruz' dediler. Bizden kredi istediler biz ciddi manada kredi verdik. Bugün Türkiye niye sınır kapısını kapatıyor? Bunu cevabını IKBY'nin vermesi gerekiyor. Bu meseleyi buraya getiren biz değiliz, onlar. Kalkıyor, 'Kerkük benim' diyor. Sen hangi hakla 'Kerkük benim' diyorsun? Ne işin var senin Kerkük'te? Biz orada PKK'yı, DEAŞ'ı, Suriye'de YPG'yi orada tasarruf alanında yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz" dedi.