Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü gibi köprülere hazine garantisi verilmesinin ekonomide sıkıntı yaşanan dönemlerde bütçeye ekstra yük getirebileceğini söyledi.  

Kanlı "Önümüzdeki dönemde 3. havalimanı ve mega projeler devreye girdiğinde olası ekonomik yavaşlamalarda bu durum bütçeye ekstra yük getirebilir mi buna dikkat edilmeli. Her yıl bunun için 3-5 milyar lira ödenmesi ciddi bir sorundur..Kriz anında bütçeye ekstradan büyük bir yük getirir" değerlendirmesini yaptı.

Tacirler Yatırım Baş Ekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen ise Maliye Bakanı'nın bu konuları içeren uluslararası standartlara uygun bir rapor yayınlanacağını söylediğini hatırlattı ve "Önümüzde ayrıntıları olan bir raporun olması önemli" diye konuştu.

"1 yılda 1.5 milyar TL ödeyecek"


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, geçtiğimiz günlerde İzmit Körfezi'ni birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü'nden günlük 40 bin araç geçişi garantisi verilmesine rağmen günde ortalama 14 bin aracın geçtiğini belirterek, "Hazine 1 yılda geçen 5 milyon 77 bin araç için 345 milyon TL, geçmeyen 9 milyon 162 bin araç için de 1 milyar 218 milyon TL olmak üzere toplam 1 milyar 563 milyon TL işletmeci firmaya ödeyecek" demişti.