Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Türk Lirası dolar karşısında değer kaybederek 6. haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlandı. Bu, 9 ayın en uzun süreli düşüş trendi.  Dolar/TL yeni günde %0.5'e varan yükselişle 3.65-3.66 seviyelerinden işlem görüyor. 5 yıllık tahvilin faizi dün %11.70 ile 9 ayın en yüksek seviyesine yaklaşmıştı. Dün açıklanan veri geçen hafta ABD ile yaşanan vize gerilimiyle yabancıların 600 milyon dolardan fazla Devlet İç Borçlanma Senedi sattığını göstermişti. Bu, yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesi.  

ABD'de Federal hükümetin 2018 mali yılına yönelik bütçe tasarısı, Senato'dan 49'a karşı 51 oyla geçti. Bu durumun Başkan Donald Trump'ın vergi indirimi planı için olumlu bir işaret olarak algılanması doların bugün küresel çapta yükselişinde etkili oldu.

Garanti Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert ekonomi dışı haber akışından kaynaklı bir sıkıntı olmadığı sürece kurun daha yukarı gitmesi için bir sebep görmediklerini belirterek yıl sonu dolar beklentisinin 3.60-3.70 aralığı olduğunu söyledi.

Bu gece saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen'ın "Finansal Kriz Sonrası Para Politikası" başlıklı sunumda konuşması bekleniyıor. Dün ABD Başkanı Trump'ın, başkanlık dönemi Şubat 2018'de dolacak Yellen ile görevine devam etme olasılığını görüşmek üzere bir araya geldiği açıklanmıştı.

Yurt içinde bugün veri akışı bulunmazken ABD'de 2. el konut satışları ve Bölgesel Fed Başkanlarından Loretta Mester'in konuşması izlenecek.