Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kurumsal akademiler tarafından, çalışanlar için düzenlenen programlardaki eğitim ve gelişim projelerini konu edinen ve kurumların çalışan gelişimine, insan kaynakları yatırımına katkısını ölçecek olan EDUCORP Awards, bu yıl ilk kez 27 Ekim’de kurumsal akademiler ve kurumların eğitim departmanlarının başarılı projelerini değerlendirmek üzere düzenleniyor.

“Sınırların Ötesinde Eğitim” mottosu ile eğitimde yeniliklerin öncüsü Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) yaşam boyu öğrenim merkezi Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ev sahipliğinde düzenlenecek olan EDUCORP Awards - Kurumsal Eğitim ve Gelişim Akademi Ödülleri, kurumlara insan kaynakları hizmetleri ve çözümleri sunan Positive İnsan Kaynakları AŞ iş birliğiyle hayata geçiyor.

Dünyada örgün eğitim sonrası, profesyonel hayattaki en önemli mesleki ve kişisel gelişim kaynaklarından biri olan kurumsal eğitimlerin, EDUCORP Awards ile daha yüksek standartlar ve kapsamlı içeriklerde bir yapı kazanması, kurumların bu doğrultuda izleyebilecekleri bir rehber model edinebilmesi fikrinden doğan EDUCORP Ödülleri, aynı zamanda uzmanlığı insan kaynakları ve eğitim alanında profesyonelleşmek olan tüm bireyler içinde bir paylaşım platformu olma özelliği taşıyor.

Deneyimlerden ödüle uzanan yolculuk

İlk etapta insan kaynakları ve eğitim alanındaki akademi temsilcilerini ve sektörü bir araya getiren bir köprü işlevi görmek üzere, buluşma noktası oluşturacak bir zirve konsepti ile hayata geçen EDUCORP, geçtiğimiz yıl 25 Mayıs 2016’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve BAUSEM Direktörü Dr. F. Elif Çetin’in açılış konuşmalarıyla başlayan EDUCORP’un ilk oturumu “Akademik Bakış”, Sunucu ve Spiker Melih Şendil moderatörlüğünde, Prof. Dr. Ali Baykal, Doç. Dr. Tunç Bozbura, Dr. Habibe Akşit ve Mehmet Arslantunalı’nın sunumlarıyla katılımcılara aktarıldı. “Yılın Öne Çıkan İşleri” oturumunda ise Türkiye’nin önde gelen eğitim departmanlarıyla dikkat çeken ve geçtiğimiz yılın en dikkat çeken işlerine imza atan kurumlar olarak ATÜ Duty Free İnsan Kaynakları Koordinatörü Zeynep Derya Levent, Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Direktörü Ela Kulunyar, Ford Otosan Mesleki Eğitim Akademi Yöneticisi Sabahattin Gücin, LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Tandar, Türk Telekom Çevik Stüdyo, Eğitim Tekn. ve Gelişim Destek Grup Müdürü Selçuk Alimdar, AXA Sigorta Eğitim Gelişim ve İç İletişim Müdürü Erdal Serbest, Garanti Bankası Eğitim Müdürü Aylin Obalı, Bilim İlaç İnsan Kaynakları Direktörü Dilek Mete; Cem Özüak moderatörlüğünde sahne aldı ve yılın en önemli projelerini zirve katılımcılarıyla paylaştı.

Kurumsal eğitimlerin ilerleyebileceği farklı rotaları keşfedilmek üzere tasarlanan “Yurtdışı Uygulamaları” oturumunda ise Bahçeşehir Üniversitesi, Uluslararası Akademik İlişkiler Ofisi Direktörü Dr. Sean Michael Cox ve Elephants Don't Forget İş Geliştirme ve Operasyonlar Direktörü ve CTO Dan Gray ile Tuna Çelik konuşmalarını gerçekleştirdi. “Future Talks - Gelecek Konuşmaları” adı verilen, İK Bloggerı ve Oyun Tabanlı Eğitim Danışmanı Ali Cevat Ünsal moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda ise; VR First BAU - Sanal Gerçeklik Laboratuarı Direktörü Sami Hamid, Blippar Türkiye CEO’su Zehra Öney, Codemodeon Innovative Digital Works Kurucu Ortağı Yağız Hatay ve GamFed Türkiye Temsilcisi ve Yum! Dijital İçerik Geliştirme Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, gelecekte kurumların mutlaka tanışacağı uygulama ve teknolojilerle katılımcıları buluşturdu. Üç yüzü aşkın katılımcının takip ettiği zirve, “Disiplin Dışı Bakış” oturumuyla Yaşam Atölyesi Kurucusu ve Yazar Aret Vartanyan’ın konuşması ve Yeşim Pekiner Quintet Caz Dinletisi ile son buldu.

Deneyimli sektör temsilcileri ve akademinin bilgi paylaşımı, eğitimde iyi uygulama örneklerinin tüm sektör nezdinde değerlendirilmesi, verimsiz eğitim tasarımlarında ortaya çıkan sonuçlarının diğer kurumlara örnek niteliğinde aktarımı sonucu, kurumsal akademiler için rehber niteliğinde geri bildirimlerin elde edildiği bir sinerji yaratan EDUCORP Zirvesi sonucunda, kurumsal akademilerin faaliyetlerini ortaya koyabileceği bir ödül platformu ve değerlendirme modeli fikri doğdu.

Türkiye’nin öncüleri yarışıyor

Türkiye’nin kurumsal eğitime verdiği önemle tanınan ve alanında öncü kurumlarının, geçtiğimiz yıl boyunca çalışanlarına yönelik olarak geliştirdiği verimli projeler, “En İyi” unvanını taşımak üzere eğitime yönelik performanslarını EDUCORP Awards’ta göz önüne serdi. Son başvuruların alınmasıyla başlayan değerlendirme dönemi süresince düzenlenen çalıştaylarda başvuru dosyalarını hazırlayan ve değerlendirme kuruluna sunan kurumlar, seçici kurulu kurumlarında ağırlayarak eğitim süreçleri hakkında bilgi verdi. 13 Ekim itibarıyla Seçici Kurul tarafından sonlandırılan başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, kurumlar için heyecanlı bekleyiş süreci başladı. Nihai sonuçları Bahçeşehir Üniversitesi’nde 27 Ekim’de düzenlenecek EDUCORP Awards - Kurumsal Eğitim ve Gelişim Akademi Ödülleri Gala Gecesi’nde açıklanacak.

Dört ayrı kategoride değerlendirme

EDUCORP Seçici Kurulu’ndan edinilen bilgiye göre, kurumlar dört ayrı kategoride yarışacaklar. Uygulama, yaklaşım, süreçler ve sonuçlar olmak üzere, dört ayrı değerlendirme metriğinden oluşan matrisi ölçecek EDUCORP Seçici Kurul koltuğunda; BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Öğretim Ütesi Doç. Dr. Ela Ünler, BAUSEM Direktörü Yrd. Doç. Dr. Elif Çetin, Öğretim Görevlisi ve Danışman Dr. Habibe Akşit, Kıdemli Danışman Dr. Metin Arslan, Kalite Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Engin Sağdıç, Yönetici ve Lider koçu Tülin Kahvecioğlu, Ciner Holding İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ataman gibi isimler yer alıyor.

EDUCORP Eğitim ve Gelişim Büyük Ödülü, sürdürülebilir, uzun vadede yüksek çıktılar hedefleyen, eğitim tasarımında kurum kültürüyle uyumlu bir strateji varlığı arayan, eğitimde süreç ve sonuçların ölçme değerlendirme sonuçlarını analiz eden ve çalışanların kurum odaklı gelişime odaklanan projelerin başvurusuna açıldı. Eğitim ve Gelişim Ödülü ise, EDUCORP Değerlendirme Matrisi’nde Büyük Ödül puanına ulaşamayan ancak kuruluş ve insan kaynakları stratejisi ve politikalarının varlığı, eğitim gelişim süreçlerinin tanımlanmış ve kurumla ilişkilendirilmiş olması, “Süreç, Strateji, Performans Göstergesi ve Algılama Sonuçları” temelli matris metriğiyle ölçülen, seçici kurulca belirlenen baz puana erişebilen kurumlara atfedildi. Altın ve gümüş kategorisini takiben, bronz heykelciklerin sahibini bulacağı EDUCORP Başarılı Uygulama Ödülü’nün yanı sıra; herhangi bir kategoride ödül alamayan kuruluşlardan kararlılıkları, uygulamaları ve diğer metrikler açısından jüri tarafından gelecek vaat ettiği sonucuna varılan proje ise Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Teşvik Ödülü’nün ve platin heykelin sahibi olacak.

27 Ekim’de gala gecesi düzenlenecek EDUCORP Gala Gecesi’nde, ödülleriyle buluşacak kurumlar için geri sayım başladı. Daha detaylı bilgiye ulaşmak için EDUCORP Awards - Kurumsal Eğitim ve Gelişim Akademi Ödülleri’nin web adresi www.educorpawards.com'dan ulaşmak ve Bahçeşehir Üniversitesi yetkililerine, yine aynı adresten soru yöneltmek mümkün