Advertisement

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmelere destek faaliyetlerine 2011 yılında başladıklarını belirtti.

Kırsal bölgedeki eğitim düzeyinin her geçen gün arttığını dile getiren Antalyalı, kadınların da kırsal kalkınma faaliyetlerinin her alanında yer aldığına dikkati çekti.

Kalkınmanın üretimin artırılarak sağlanabileceğine işaret eden Antalyalı, "Desteklerimizle işletme sahibi olan binin üzerinde kadın yatırımcımız var. Kadınlarımıza bu projeler için 472 milyon 538 bin 159 liralık destekte bulunduk. Desteklediğimiz tüm projelerde de yaklaşık 15 bin kadın istihdam ediliyor." dedi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Kadın girişimcilerin en çok yöresel ürünler, meyve sebze işleme ve seralarla ilgili proje yaptıklarını kaydeden Antalyalı, "Projelerimizde kadınlara ilave puan veriyoruz. Pozitif ayrımcılık yapmaya özen gösteriyoruz. Projesi olanlar başvuruyor, biz uygun bulduklarımızı değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Antalyalı, kadınların pek çok alanda faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kırsal alandan göçte kadınlar çok önemli. Eğer kadınları kırsal alanda tutabilirsek, aileleri de tutabiliriz. Kadınların da ekonomiye katkıda bulunmalarını istiyoruz. Kadınlar bizim bütün proje desteklerimize başvurabilir. Tarımın her alanında, kırsal kalkınma faaliyetlerinin her alanında bayan yatırımcılarımız çalışıyor."

AA