Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, Başbakan Shinzo Abe'nin koalisyon hükümetinin Pazar günkü seçimlerde çoğunluğu sağlamasıyla yükseldi. Nikkei 225 Endeksi ardı ardına 15'inci gün artarak en uzun yükseliş serisini kaydetti. Genel seçimin sonuçları, Japonya'da kamu harcamaları ve parasal genişlemenin süreceğinin sinyalini veriyor.

Nikkei 225 Endeksi, ABD hisse senetlerinin Cuma günkü yükselişi sonrasında yüzde 1.1 artarak 21,696.65 puan oldu ve Temmuz 1996'dan beri en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Topix Endeksi yüzde 0.8 yükselerek 1,745.25 puan seviyesine tırmandı. Gösterge endeks, ardı ardına 11'nci günlük yükselişini kaydetti. Yendolar karşısında üç aydan uzun bir sürenin en zayıf seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'da Shinkin Asset Management baş fon yöneticisi Naoki Fujiwara, “En büyük destek, BOJ'un para politikasının değişmeyeceği beklentileriyle yenin değer kaybetmesi oldu.” dedi ve “Şu anda Japonya şirketlerinin karlarının iyi görünmesi ve yenin düşüş trendinde bulunması, ABD hisselerinin güçlü seyretmesi nedeniyle hisse senedi satmak için pek az neden bulunuyor.” şeklinde devam etti.