Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Stratejist Cüneyt Paksoy Bloomberg HT'de Ali Çağatay'a konuk oldu. Paksoy, erken saatlerde%1'in üzerinde yükselen Dolar/TL 'ye ilişikin beklentilerini anlattı. Paksoy "Sepet kurda 4.05'lerde tüm zamanların rekoru var. Bugün 4.02-4.03'ler civarındayız. Yani kurda yukarı yönlü hareketin devam ettiğini gözlemliyoruz. TL üzerinde yurt dışı kaynaklı baskı var." dedi.

Jeopolitik riskler ve ABD ile yaşanan vize sürecinin takip edildiğini belirten Paksoy AB cephesinden gelen açıklamaların piyasa üzerinde etkili olmadığını ifade etti.

Bu hafta Merkez Bankası'nın kararının takip edileceğini belirten Paksoy "ABD ile vize gerginliğiyle kurda 3.75-3.85 eşiği denenmişti. Bu eşik geçilmedikçe hareketi tepki olarak kabul edeceğiz. Tekrar normalleşmek için 3.60-3.65 bandına geri dönmek gerekir" diye konuştu.

Paksoy Merkez Bankası'nın Perşembe günü nasıl bir karar alabileceği sorusuna "rasyonel olan MB'nin bekle gör politikasına devam etmesidir. Enflasyonda da  geri çekilme beklenirken Merkez Bankası küresel piyasalardaki hareketleri görmek isteyecek, jeopolitik ajandaları da takip edecektir." yanıtını verdi.