Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, yeni Fed başkanını 3 Kasım'daki Asya seyahatinin öncesinde seçeceğini bildirdi. Trump, Şubat ayında görev sürece dolacak olan Yellen'ı yeniden bu pozisyona atayabilir. ABD Başkanı'nın adaylar listesinde yer alan isimler arasında Stanford ekonomisti John Taylor ve Fed Guvernörü Jerome Powell yer alıyor.

Bir yandan, Fed yetkililerinin, yılın sondan ikinci para politikası toplantısında faizlerde değişikliğe gitmemesi bekleniyor. Yellen'ın da içerisinde bulunduğu çoğu yetkili, faizlerin yıl sona ermeden bir kez daha artmasını beklediklerini işaret etti. Fed fonlama vadelileri ise Aralık ayında 25 baz puanlık bir faiz artışı gösteriyor.

ABD'de açıklanacak istihdam verisi, ülkede işe alımların kasırgaların etkisiyle geçen ayın ardından Ekim ayında muhtemelen arttığını gösterecek. İşsizlik oranının ise 16 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 4.2'de tutunması bekleniyor. ABD'de bunun yanı sıra, kişisel harcamalar ve imalat verisi açıklanacak.

İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri çeyrek puan artırması ve ekonomik büyüme ve enflasyon için güncellenmiş tahmin açıklamasında bulunması bekleniyor. Japonya Merkez Bankası da para politikası kararını açıklayacak.