Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kasım ayının ilk haftasında küresel piyasalara önemli gelişmeler damga vuracak.

FED

Çarşamba akşamı Fed'in faiz oranlarını değiştirmesi beklenmiyor.

Piyasalarda genel kanı bankanın faizlerde artış için Aralık ayına kadar bekleyeceği yönünde...Başkan Janet Yellen bu haftaki toplantıdan sonra basın toplantısı yapmayacak, Fed bilanço küçültmeye ise bu ay başlayacak.

Fed'in ABD'yi vuran Harvey ve Irma kasırgalarının enflasyon ve ekonomiye etkilerine dair söylemleri yatırımcıların radarında olacak.

UBS ekonomisti Seth Carpenter enflasyon konusunda son tutanaklarda bazı yetkililerin dile getirdiği endişeler sonrası söylemlerde belirgin değişim olup olmayacağının izleneceği belirtildi.

FED BAŞKANI KİM OLACAK?

Şubat ayında görev süresi dolan Başkan Janet Yellen'ın görevinde kalıp kalmayacağı konusu da piyasalar açısından önemli. Son günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın 'güvercin' tonda görülen Fed Yöneticisi Jerome Powell'i düşündüğüne dair haberler gündeme geliyor.

Trump'ın yakın zamanda Fed Başkan adayını açıklaması bekleniyor.

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI

Bankanın Perşembe günkü para politikası toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırarak %0.5'e çekmesi bekleniyor.

6 para politikası komitesi üyesinin faiz artışından yana oy kullanacağı öngörülüyor. Bankanın ayrıca büyüme ve enflasyon tahminlerini de revize etmesi bekleniyor.

TD Securities stratejistleri yolladıkları notta "Kasım ayında faiz artışı kesin gibi, ancak asıl büyük soru bankanın faiz artışı döngüsüne başlayıp başlamayacağı konusu olacak" değerlendirmesini yaptı.  

ABD İSTİHDAMI

Haftanın en önemli verisi Ekim ayı tarım dışı istihdamı olacak. Beklenti istihdamda 310 bin artış olması yönünde. Eylül ayında istihdam Harvey ve Irma kasırgalarının etkisiyle 2010 yılından beri ilk kez azalmıştı.

Bu veride özellikle ortalama saatlik kazançlar önem teşkil ediyor. Eylül ayında %2.9 ile 2009'dan beri en hızlı artışı kaydeden saatlik kazançların bu dönemde %2.7 artması bekleniyor. Aylık artışın ise %0.5'ten %0.2'ye gerilemesi bekleniyor.

BİLANÇOLAR

ABD'de aralarında Apple, Starbuck ve Pfizer'ın da yer aldığı şirketlerin 3. çeyrek bilançıoları da bu hafta açıklanmaya devam edecek.

FT