Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası dün başlayan para politikası toplantısının ardından faiz kararını bugün açıklayacak.

TD Securities Şef Stratejisti Michael Hanson müşterilerine yolladığı bir notta Fed'in yayınlayacağı bildirinin hem güvercin hem de şahin tonlama barındırabileceğini öngördü.

Uzman "Şahinler için Fed Aralık ayında faiz artışına işaret edebilir. Güvercinler için ise düşük enflasyon görünümüne dair endişeler dile getirilebilir" yorumunu yaptı. Hanson  "Bizim görüşümüze göre FOMC'de oy hakkı bulunan üyeler bu yıl faiz artışı isteyenler ve 'sabırlı' olmak isteyenler şeklinde 2'ye bölünmüş durumda." değerlendirmesini yaptı.

Bank of the West Şef Ekonomisti Scott Anderson bugünkü açıklamanın Aralık faiz artışına işaret etmesini bekliyor. Diğer tarafta State Street Global Advisors Şef Ekonomisti Chris Probyn ise Aralık ayına ilişkin bir işaret beklemiyor. 

Fed'in bu akşam faiz oranlarını değiştirmesi beklenmiyor, karar sonrasında basın toplantısı da olmayacak. Banka yetkililerinin 12-13 Aralık'ta gerçekleşecek toplantıda olası faiz artışına yönelik vereceği mesajlar önemli olacak.

Piyasalar Aralık'ta faiz artışını yüksek ihtimal olarak fiyatlıyor. Başkan Janet Yellen'ın düşük enflasyona rağmen faizlerin yükseltilmeye devam etmesi gerektiğini söylemesi de Aralık'ta faiz artışı beklentilerini kuvvetlendirdi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ve Dallas Fed Başkanı Rob Kaplan gibi bazı isimler ise enflasyon yüzde 2 hedefine ulaşana kadar 'bekle gör' modunda kalmak istiyor.


Marketwatch