Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(21:20'de güncellendi)

Dolara küresel talebin artması ve ABD'de Tüketici Güven Endeksinin 17 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının etkisiyle dün akşam saatlerinde 3.8144'e kadar çıkan Dolar/TL yeni güne yükselişle başladı.

Erken saatlerde 3.7868'e çekilen kur TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın yıl sonu enflasyon tahminlerini yükselttiklerini açıklamasının ardından yükselişe geçen kur, ABD'de ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam verisinin ardından yukarı yönlü hareketini sürdürdü ve TSİ 15:38'de 3.8334 seviyesine ulaştı. Böylece dolar/TL'deki yükseliş yüzde 1'in üzerine çıktı.

DOlar/TL daha sonra 3.82 civarında denge bulmaya çalıştı.

Lira gelişen ülke para birimleri arasında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Borsa İstanbul ise dün 110 bin eşiğini aşmasının ardından bugün 111 bin puanı da aşarak rekor tazeledi.

Fed, TSİ 21:00'de Kasım ayı para politikasına ilişkin sonuçları açıkladı. Buna göre Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) faiz değişikliğine gidilmedi. Uzman beklentileri de bu yöndeydi.

Kararı ardından uluslararası piyasalarda işlem gören dolar hafif yükseldi. Dolar/TL kuru, FOMC sonrasında 3.82 seviyesinin üzerine tırmandı.

(21:20'de güncellendi)