Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JP Morgan gelişen piyasalar araştırma biriminden Yarkın Cebeci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon raporu sunumunun ardından değerlendirmede bulundu.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın beklendiği gibi daha şahin bir duruş benimsediği belirtilen değerlendirmede, “Başkanın retoriği parasal genişlemenin en azından 2018'in son çeyreğine kadar masada olmadığını görüşümüzü güçlendirdi.” ifadesi yer aldı.

Değerlendirmede, baz senaryo olmamasına karşın TCMB'nin liranın önemli ölçüde kötü performans göstermesi durumunda daha fazla sıkılaştırmaya gitme fikrine yakın olduğu ve bunun gelecek aylarda MB'nin kredibiletisini olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Cebeci, TCMB'nin yukarı yönlü risklere ve olası hamlelerine dikkat çekmesiyle TCMB'nin şimdi net bir şekilde sıkılaştırma yanlısı olduğunu belirtti.

JP Morgan, Türkiye'nin 2017 ve 2018 yılları sonu için TÜFE tahminlerini yukarı çekti.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, Türkiye 2017 yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 9.7'den yüzde 10.2'ye yükseltilirken, 2018 sonu TÜFE tahmini ise yüzde 7.6'dan yüzde 8.2'ye yükseltildi.