Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tacirler Yatırım Stratejisti Gökhan Uskuay Bloomberg HT'ye kur ve Borsadaki son yükselişi değerlendirdi.

Dolar/TL 'deki yükselişte 2 faktörün etkili olduğunu belirten Uskuay "Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sunumunda Ekim ve Kasım ayında enflasyonun yüksek seyredeceği mesajı kurdaki yükselişi tetikledi. ABD'de ADP özel sektör istihdam rakamları da beklentinin üzerinde çıkınca Türk Lirası en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu." dedi. 

"ZAYIFLIK DEVAM EDEBİLİR"

Bu zayıflığın devam edebileceğini ifade eden Uskuay "çünkü CDS'lerde de yukarı yönlü hareket var. 3.80'in üzerindeki kur hareketi kırılganlığı artırmış vaziyette" diye konuştu.

Borsanın 113 bin puanı aşarak rekor kırmasına dair Uskuay "Piyasa hem enflasyon raporunun hem KGF'nin devam edeceği sürpriziyle karşı karşıya kaldı. Enflasyonda yaşanan sürpriz bankalar için de pozitif sürpriz. Çünkü TÜFE'ye endeksli tahvillerin getirisi artacağı için ekim ve kasımda enflasyonun yüksek olması bankaların 4. çeyrek karlarını pozitif etkileyecek. Bu olumlu bir haber. O yüzden borsada 110 bin 700 - 113 bin bandının KGF, enflasyon raporu etkisinin sindireceği bant olarak özetleyebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Dolar/TL bugün %1'i aşan yükselişle 3.83 seviyesini aştı, borsa ise 113 bin puanı aşarak rekor tazeledi.