Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen markalardan ABD’li Tesla, yılın üçüncü çeyrek performanslarının açıklanması ile birlikte sıkıntılı günler geçiriyor. Şirketin üçüncü çeyrek zararının 620 milyon doları bulmasının ardından yapılan açıklamada Model S ve Model X’in üretim miktarının azaltılacağı, ağustosta satışına başlanan Model 3’ün ise 5 bin adetlik teslimatının 2018’in ikinci çeyreğine sarkacağı ifade edildi.

Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın ahberine göre, Tesla, geçen yılın aynı döneminde 22 milyon dolar kâr elde etmişti. Üçüncü çeyrekte açıklanan zarar ise Tesla’nın tarihindeki en büyük çeyrek dönem kaybı olarak kayıtlara geçerken, şirketin hisse başına zararı da 2.28 dolarlık beklentileri aşarak 2.92 dolar seviyesinde gerçekleşti.

BİR DÖNEM ABD’NİN EN DEĞERLİSİ OLMUŞTU

Halihazırda yollarda olan Model S’in altında konumlandırılan Model 3, markanın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Tesla’nın kitlesel bir marka olmasını sağlaması öngörülen Model 3, daha satışa çıkmadan aldığı 520 binlik ön sipariş ile markanın piyasa değerini yükseltmiş ve yıl içinde Tesla’yı Ford ve General Motors’un önüne taşıyarak ABD’nin en değerli otomobil markası haline getirmişti.

Gelişmeler Tesla’nın bu unvanını kaybetmesine yol açarken, firmanın üçüncü çeyrekteki rekor zararı da 2017 sonunda ulaşılması öngörülen günde 5 bin Model 3 üretim hedefini 2018’in ikinci çeyreğine ertelemiş oldu. Tesla’nın kasım ayında tanıtacağını açıkladığı elektrikli tır modelinin akıbeti hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberturk.com