Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından dün AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı.
Partinin Ankara teşkilatı, büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istediği kişiye oy verdi. Yarın toplanacak Belediye meclisinde başkanlık için seçim yapılacak. Mecliste AK Parti’nin 100, CHP’nin 21, MHP’nin 15, bağımsız 3, BBP’nin 1 üyesi bulunuyor. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday olacak ismi AK Partili meclis üyelerine bildirecek.

Gazete Habertürk'ten Ateş Tümer'in haberine göre, AK Parti Genel Merkezi’ndeki temayül öncesi toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Muhalefet diyor ki: ‘Seçimle gelen seçimle gitmeli’. Doğru söylüyor. Ama bu seçim arasında bir sürü işleme tabidir belediyeler. Içişleri idari; Sayıştay mali denetim yapar. Partinin siyasal denetimine de tabidirler. Bizim yaptığımız budur. Buradan fitne çıkarmaya çalışan muhalefete selam olsun” dedi. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de “Partimizdeki değişim üzerinden bazılarının hevesinin kabardığını görüyoruz. Seçim yenilgilerine doymayan CHP Genel Başkanı’nın ‘Erken seçim’ nidalarıyla dolaştığını görüyoruz. Aklınca ‘Buradan bir çıkış yakalayabilir miyim?’ diye düşünüyor. Özlemini duyduğu seçim yenilgisini en kısa zamanda, ilk seçimlerde tadacaktır” diye konuştu.

SONRASI İTAAT’

AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı ise şunları kaydetti:

“İstişarede herkes düşüncesini özgürce ifade etmelidir. Istişareden bir sonraki adım çıkan, neticeye uymak, itaat etmektir. Cumhurbaşkanı’mız, buranın eğilimini görmüş olacak. Teşkilat dışındaki eğilimleri de takip edecek. Bildiğimiz, bilmediğimiz pek çok faktörü de göz önüne alarak kararını pazartesi (yarın) verecek. Karar günü de herkes verilen karara uyar.”

TUNA ÖNE ÇIKTI

Temayül için 7 sandık kuruldu. Merkez karar ve yönetim kurulu (MKYK) üyeleri, vekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri oy kullandı. Temayülden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın isminin önde çıktığı öğrenilirken, altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün de yüksek oy aldıkları ifade edildi.

Haberturk.com