Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'nin Teksas eyaletinde, kiliseye giren bir kişinin ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Saldırganın ABD vatandaşı Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.

ABD'nin Teksas eyaletinde Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, First Baptist Church of Sutherland Springs kilisesine girerek etrafa ateş açtı. Saldırıda 26 kişi hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı.

Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırının ise ayin sırasında gerçekleştirildiği açıklandı.

Öte yandan Teksas Valisi Greg Abbot, kilisede gerçekleşen saldırı için "Teksas tarihindeki en kanlı silahlı saldırı" ifadelerini kullandı.

"UZUN ACI ÇEKİCİ BİR YAS TUTACAĞIZ"

İHA'nın haberine göre; Texas Valisi Greg Abbott, düzenlenen basın toplantısında Sutherland Springs bölgesindeki kilisede Pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını açıkladı.

Vali Abbot, ABD tarihinde düzenlenen kilise saldırılarının en büyüğü olduğunu belirterek, "Ölenler için uzun süre acı çekici bir yas tutacağız" dedi.

Teksas Şerifi Joe Tackitt, makamların herhangi birinin mağdur isimlerini bilmediklerini, ancak olay yerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Teksas Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Freeman Martin, şüpheliyi 26 yaşların başında balistik bir yelek giymiş genç bir beyaz erkek olduğunu söyledi. Martin, saldırganın kiliseye girmeden önce çevreye ateş açtığını dile getirdi.

Guadalupe kenti Şerif Ofisi sözcüsü Robert Murphy kısa süren bir kovalamacanın ardından saldırganın Guadalupe kentinde aracında ölü olarak bulunduğunu belirtti.

Ancak polis tarafından öldürülüp öldürülmediği konusunda açıklamada bulunmadı. Yetkililer saldırganın ölümüne ilişkin bilgileri ilerleyen saatlerde açıklayacak.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Teksas saldırısını gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki ABD vatandaşı Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.

Habertürk TV'ye bağlanan Amerika'nın Sesi Muhabiri Mehtap Çolak'ın aktardığı bilgilere göre; saldırgan rasgele etrafa ataş açtı ve saldırganın kısa bir kovalamanın ardından aracıyla kaza yaparak hayatını kaybetti. Öte yandan saldırganın evli ve bir çocuğu olduğu gelen bilgiler arasında.

ABD HAVA KUVVETLERİ'NDE GÖREV ALDI

İHA'nın haberine göre saldırgan 2009-2013 yıllarında arasında ABD Hava Kuvvetleri'nde görev aldı. Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü. Saldırganın ise polis kovalamacası sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

TEKSAS POLİSİ UYARDI: EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

İHA'nın haberine göre; Teksas Polisi, 26 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı kilise saldırısında vatandaşlara 'evlerinizden çıkamayın' uyarısında bulundu.

Öte yandan, ayin sırasında 2, 4, ve 6 yaşlarında 3 çocuk ve papazın 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Ayrıca saldırganın ailesinin de o bölgede yaşadığı ileri sürüldü.

ÖLENLERİN ARASINDA 2 YAŞINDA BİR ÇOCUK DA VAR

AA'nın haberine göre; ölenlerin arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu bilgisine yer verildi. Yerel kaynaklarda, saldırı anında kilisede kaç kişi olduğuna ilişkin kesin sayı verilmezken, bu kilisedeki ayine 50 civarında kişinin düzenli katıldığı belirtildi.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Trump, "Tanrı Teksas Sutherland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini, ölü veya yaralı sayısının henüz net olmadığını kaydetti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak ABD’nin  Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, SALDIRIYI KINADI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamayla Teksas'taki saldırıyı kınayarak, "ABD Teksas'taki menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyor; ailelerine, ABD halkına ve ABD'ye taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara şifa diliyoruz. Bu menfur saldırıyı, saldırıyı yapanı ve varsa saldırganın arkasındaki güçleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Teröre/şiddete karşı Türkiye, bugüne kadar ABD/uluslararası toplumla sürdürdüğü işbirliği ve dayanışmasını, bundan sonra da sürdürecektir. Hangi dinden olursa olsun mabetlere/ibadet edenlere yapılan saldırılar, insanlığa yapılmış saldırırlardır, insanlık suçudur, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Haberturk.com