Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın bugünkü hamleleriyle 3.88'den 3.85'e kadar gerileyen, akşam saatlerinde yeniden 3.87'ye yükselen kur ABD temsilciliklerinin sınırlı vize vermeye başlayacağı haberiyle 3.8274'e kadar geriledi.

Merkez Bankası 'sağlıksız fiyat oluşumları'nı gerekçe göstererek rezerv opsiyonu mekanizması ve reeskont kredilerde yeni düzenlemelere gitti.

ING Bank Trader Masası Grup Müdürü Murat Yardımcı Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın adımlarını olumlu bulduğunu ancak kurun aşağı hareketinde çok etkili olacağını söylemenin zor olduğunu, kurun piyasadaki dinamiklerle belirleneceğini vurguladı.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy ise "İlk adımla piyasadan TL çekilecek olması ve ikinci adımla ihracatçıların Dövizlerini piyasada bozabilecek olması Lira için olumlu görünüyor. Gelişmekte olan piyasa para birimleri bugün dolar karşısında genel olarak değer kaybederken adımların lira üzerindeki pozitif etkisi şimdilik sınırlı kalmış görünüyor." yorumunu yaptı.

Euro/TL güne 4.50 seviyesinden başlamasının ardından 4.45'e geriledi.

 


Cuma gece saatlerinde kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu da "BB+" olarak teyit etti, görünüm "negatif"te kaldı. Kararın piyasalarda yansıması olmadı.