Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Kasım 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Şehircilik Şurası'na katılacak.

(Ankara/13.00)

2- Başbakan Yıldırım ABD'de

- Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Washington Büyükelçiliği ikametgahında kanaat önderleriyle bir araya gelecek, ABD basın yayın organları temsilcileriyle sohbet toplantısında buluşacak.

- Yıldırım, BAU Uluslararası Üniversitesini ziyaret edecek, St. Regis Oteli'nde SETA DC Vakfının düzenleyeceği toplantıya katılacak.

- Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi Camisi Külliyesi'nde Diyanet Amerika Merkezini ziyaret edecek Yıldırım, Müslüman toplum temsilcilerine hitap edecek.

(Washington)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'da Dünya Demokrasi Forumu çerçevesinde bir panelde konuşacak, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüşecek ve Strazburg’da yaşayan Türklerle bir araya gelecek.

(Strazburg)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Valiliği ziyaret edecek, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Sur esnafı, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek, Vakıflar Genel Müdürlüğü bölge toplantısına katılacak.

(Diyarbakır/10.00-14.00)

2- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Brüksel'de NATO Karargahı'ndaki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın Savunma Bakanları Oturumu'na katılacak.

- Canikli aralarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Savunma Bakanı James Mattis ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in de bulunduğu çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Brüksel)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.00)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmelere devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Çevre Komisyonunda, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/14.00/10.00/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ATO Congresium'da 10. Uluslararası Enerji Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Türkiye Tasarım Haftası"nın açılış programına katılacak.

(İstanbul/20.00)
3- TÜİK, eylül ayı sanayi üretim ile perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump, Asya turu kapsamında Güney Kore’deki temaslarını tamamlayarak Çin'in başkenti Pekin'e geçecek.

(Seul/Pekin)

2- Almanya'daki COP23 iklim görüşmeleri takip edilecek.

(Bonn) (

3- ABD ile Türkiye arasında vize işlemleri konusunda yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ankara)

4- Suudi Arabistan’daki görevden almalar ve tutuklamalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Riyad)

5- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Beyrut)

6- Yemen'de yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 4 subay, 178 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 5 er olmak üzere 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY kapsamında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 polisin yargılandığı "casusluk ve yasa dışı dinleme" davasının görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

2- Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın ''silahlı terör örgütünü yönetme'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'', 3 sanığın da ''silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme'' suçundan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

3- Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(İstanbul/10.00)

AA