Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club toplantıları kapsamındaki CEO Ajanda 2018 panelinde üst düzey yöneticiler 2017 yılını değerlendirirken 2018 yılına ilişkin hedef ve öngörülerini paylaştı. CEO’lar “2017’de iyi gidiyoruz, 2018’den de çok umutluyuz” mesajı verdi.

‘YENİ YATIRIM YOLDA’

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka’nın moderatörlüğündeki panelde Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Doğan Holding CEO’su Yağmur Şatana, Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ve Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül konuştu. Alüminyumda önemli bir yatırımın arifesinde olduklarını belirten Saka, Amerika pazarında önce satış sonra üretim planladıklarını kaydetti. Göçmen de “Enerjide 2018’de temettü dağıtabilecek kapasiteye geldik” dedi.

CEO Club’da konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise dijitalleşme ile sanayi ve ekonominin yeni bir evreye taşındığını belirtti.

Doğuş Holding CEO’su HÜSNÜ AKHAN: Üç yıl içinde 25 otele ulaşacağız

Doğuş Grubu bünyesinde 19 otel olduğunu belirten Akhan, “Üç sene içinde 25 otele ulaşacağız” dedi. Doğuş Holding’in Galataport projesinde 2019 sonunda bütün alanı işletmeye almayı hedeflediğini aktaran Akhan, “Bize yaklaşan grup ve fonlar var, 2018’de bu konuda adımlarımız olabilir” dedi. Akhan, Türkiye’nin ekonomi politikalarında 2018 ve 2019 için içeriden kaynaklanan temel bir risk görmediklerini kaydetti.

Zorlu Holding CEO’su ÖMER YÜNGÜL: Pile yatırım yapacağız

Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptıkları nikel-kobalt tesisini önümüzdeki yıllarda, iki misli daha büyüteceklerini belirten Yüngül, “Yeni nesil pillerin temel malzemesini yapacağız. Nano malzemelerin yatırımına da 2018 yılında başlayacağız” dedi.

Borusan Holding CEO’su AGAH UĞUR: Tarihi kâr edeceğiz

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, “ABD’de iş yapmayı öğrendik oranın afacan çocuklarıyız” dedi. Bu yıl dolar bazında yüzde 12 büyüyeceklerini belirten Uğur, “Tarihimizin en yüksek kârını elde edeceğiz muhtemelen” diye konuştu.