Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Doların son dönemdeki yükselişi Asya hazine tahvillerini olumsuz etkilemiş olabilir, fakat küresel fonlara göre -seçici olmakla birlikte- Asya tahvillerinin cazibesinin sürmesini bekliyor.

BNP Paribas Asset Management, yüksek faiz ödemesi yapan Hindistan ve Endonezya tahvillerini uygun görüyor. Kuruma göre Tayland ve Güney Kore hazine tahvillerinden bir miktar çıkış olabilir.

Amundi Asset Management ise diğer gelişen piyasa tahvillerine olam maruziyetini azaltırken, Asya varlıklarını -bölgedeki para politikasını izliyor- korudu.

Bu yıl 100 milyar doların üzerinde fon çeken Asya hazine tahvilleri için süreç, ABD'de gündemin önemli parçasını oluşturan vergi reformunun dolarda ikinci dalgayı oluşturmasıyla artık daha az kesin. Güney Kore ve Filipinler gibi bölgedeki bazı merkez bankalarının fazi artırabilecek olması da bir miktar sermaye çıkışında etkili oldu.

Londra'da “Yatırımcılar, bu yıl tüm merkez bankalarının aynı çzigide olmaması nedeniyle, seçici olmaya teşvik ediliyor”diyen PineBridge Investments para yöneticisi Anders Faergemann, Faizlerde son dönemdeki artışın ardındanEndonezya tekrar cazip görünüyor ve Hindistan tahvil piyasasını da seviyoruz” diye devam etti.