Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(22:50'de güncellendi)

Dün gün içinde kademeli yükselişle 3.90 seviyesine yükselen Dolar/TL yeni güne 3.87 seviyelerinden başladı. Daha sonra 3.84 seviyesinin altını gören kur düşüşünü telafi ederek yine kademeli yükseldi ve akşam saatlerinde 3.88'e yaklaştı.

Ancak Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcıs Mike Pence arasında yapılan görüşme sonrası, Beyaz Saray'dan yappılan olumlu açıklama sonrası dolar TL karşısında 3.86 seviyesine geriledi.

Piyasalarda dün rekorlar art arda gelmişti. Euro/TL dün 4.52 seviyesine çıkarak tarihi zirveyi test etmiş, swap piyasasındaki TL faizler %14'e çıkarken Döviz sepeti de rekor seviyeye yükselmişti.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor, Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD temasları kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yapacağı görüşme piyasalar açısından önemli olacak.

"3.9010 DENENEBİLİR"

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy kurda 3.9010 seviyesinin ilk direnç durumunda olduğunu belirterek "ABD’den olumlu haber akışı olmaması durumunda bu direncin yeniden denendiğini görebiliriz. 3.9140, 3.9300 ise sonraki direnç seviyeleri konumunda. 3.8560 ise kurda ilk destek seviyesi. TL’de kısa vadeli faizlere yatırım yapan yatırımcıların pozisyon kapatmaya devam etmesi nedeniyle Lira konusundaki temkinli duruşumuzu koruyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Perform Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçınkaya dün Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın hafta başında aldığı önlemlerin kurda geçici etkiler yarattığını belirtti. Yalçınkaya "Kur bu önlemlerle 3.82'ye düşüp 3.90'a çıktı. Daha kalıcı etki edecek ne var diye bakarsak karşımıza faiz artırımı çıkıyor" diye konuştu.

 (22:50'de güncellendi)