Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıl son 10 yılın en hızlı büyümesini gerçekleştirirken, İngiltere'nin uzun bir yavaşlama dönemine yöneldiğini kaydederek, kıta ve İngiltere ekonomisi arasında artan farklılaşmanın altını çizdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) icracı kolu Avrupa Komisyonu, "güçlü özel tüketimi" işaret ederek, 19 ülkeli Euro Bölgesi'nin 2017 yılı ekonomik büyüme tahminini, Mayıs ayındaki öngörüsü olan yüzde 1.7'den yüzde 2.2'ye yükseltti ve 2018 yılında yüzde 2.1 büyüme öngördü. Avrupa Komisyonu, öte yandan, İngiltere ekonomisinin 2017 yılı büyüme tahminini düşürdü ve 2019 yılı tahminini 2009 resesyonundan bu yana en kötü performans olan yüzde 1.1 oalrak belirledi.

Enflasyon cephesinde ise, Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi'nde enflasyonun görülebilir bir gelecek için hedef seviyenin (% 2) altında kalmasını beklerken, İngilter'nin 2019 sonuna kadar hedefin üzerinde kalacağını kaydetti. İngiltere'de enflasyon kısmen zayıf sterlinden kaynaklandı, ancak İngiltere Merkez Bankası, fiyat baskılarına yönelik işaretlerden dolayı, bu ay, 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitti.

Euro Bçlgesi ekonomis, yıllarca finansal krizle mücade eettikten sonra, 18 çeyrek üst üste büyüdü ve anketler, sağlam büyümenin devam edeceğini işaret ediyor.