Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yıldırım-Pence görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklama​da "İki ülke arasında yeni sayfa açılacak. Terör tehditlerine karşı ABD Türkiye'nin yanında" denildi.

Başbakan Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesinde, Türkiye'nin, YPG terör örgütüne silah verilmesi konusunda duyulan rahatsızlığı ve desteğin sona erdirilmesi yönündeki beklentileri hatırlatıldı.



BAŞBAKAN YILDIRIM: DAVALAR İLİŞKİLERİ ZEHİRLEMESİN

Başbakan Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesinde, New York'ta görülen ve ilişkilere zarar veren davalardaki sözde delillerin sahte olduğu, yasalara uygun olmayan yöntemlerle toplandığı hatırlatıldı.

Başbakan Yıldırımın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesinde, FETÖ elebaşının tutuklanarak Türkiyeye iadesi, faaliyetlerinin sonlandırılması talebi yinelendi.



Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesine ilişkin, "Görüşme doğrusunu isterseniz çok verimli geçti. Samimi ve dürüstçe birbirimizle sorunlarımızı konuştuk. İkili konularımızı, bölgesel konuları ele aldık." dedi.



BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Beyaz Saray, açıklamada "İki ülke arasında yeni sayfa açılacak. Terör tehditlerine karşı ABD Türkiye'nin yanında. İki ülke yapıcı diyalog konusunda mutabık kaldı. Ortadoğuda istikrar ABD ve Türkiye'nin çıkarınadır" ifadeleri kullanıldı.