Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 10 Kasım 2017

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle anılacak.

- Anıtkabir'de yapılacak anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Atatürk'ü anma törenine iştirak edecek.

- Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında, TBMM Atatürk Anıtı’nda anma töreni düzenlenecek.

- Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılacak.

(Ankara/09.05/11.00/İstanbul/09.05)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İİT Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'ne katılacak.

(Ankara/15.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, ABD ziyaretinin son gününde New York'taki temaslarının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

(New York)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Erzurum'u Dinliyoruz" programına katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek ve temaslarda bulunacak.

(Erzurum/09.30-18.30)

2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kalkınma Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Orta Asya: Paylaşılan Geçmiş ve Ortak Gelecek, Sürdürülebilir Kalkınma ve Karşılıklı Refah İçin İşbirliği Konferansı"na katılacak, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile görüşecek.

(Semerkant)

2- TÜİK, eylül ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- APEC Zirvesi

- 25. Asya Pasifik Ekonomik İş Birliği (APEC) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Vietnam'da yapılacak.

- Toplantıya aralarında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katılacak.

(Danang)

2- ABD ile Türkiye arasında vize işlemleri konusunda yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ankara)

3- Suudi Arabistan’daki görevden almalar ve tutuklamalar ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

4- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Beyrut)

5- Yemen'de yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)
GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Malatya'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de aralarında yer aldığı 27'si tutuklu 76 sanığın yargılanmasına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda devam edilecek.

(Malatya/10.00)

- Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 11'i firari 92 sanığın Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde, darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 4 subay, 178 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 5 er olmak üzere 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

- FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik firari sanıklar Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33'u tutuklu 81 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

AA