Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün güne 3.87'de başlayan, akşam saatlerinde artışını hızlandırarak 3.91 seviyesini test eden Dolar/TL yeni güne de 3.89 seviyelerinde başladı, ardından 3.88'den işlem gördü.

Kurun dünkü yükselişinde ABD ÜFE verisinin tahminlerden güçlü gelmesi de etkili oldu. Bu sabah saatlerinde 4.6019 ile rekor kıran euro ise rekorunu tazeledi.

YENİ HEDEF NERESİ?

Kapital FX'ten Enver Erkan kurun 3.89'un üzerinde kalıcı olursa 3.95'in görülebileceğini kaydetti.

Erkan "tahvil ihaleleri sonrasında gün içinde dolara karşı stabil görüntü çizen TL’de yine de tahvil faizleri ve fonlama faizi arasındaki uyumsuzluk kırılganlık unsuru olarak kurdaki hareketlerde ana etken oluyor. 3.89 üzeri kalıcı hareketlerin adresinin 3.95 olması teknik olarak mümkün görünüyor. 3,89 geçilemezse hareketlerin ana bandının yine destek 3.83 olacak şekilde gerçekleşeceğini düşünebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

ABD'de bugün tüketici fiyatları ve perakende satış verileri takip edilecek. Haftanın devamında Fed yetkililerinin konuşmaları da piyasalarca izlenecek. Son olarak Atlanta Fed Başkanı Bostic birkaç yıl faiz artışlarına kademeli şekilde devam edilmesinin uygun olduğunu belirtmiş, St. Louis Fed Başkanı Bullard enflasyon düşük seyrederken faiz artırımına gerek olmadığını dile getirmişti.

Fed üyelerinin açıklamaları Aralık'ta faiz artışı beklentilerini anlamak açısından önem teşkil ediyor.