Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Ümraniye, Tuzla, Maltepe, Ataşehir, Sultanbeyli, Beykoz, Pendik, Çekmeköy, Sancaktepe ilçesi Aydınlı ve Poyraz Mahallesi mevkiinde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü yüksek hızlı tren hattı start aldı. Hattın ÇED süreci başladı. 

Gebze Sabiha Gökçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü tren hattı 4 milyar 853 milyon 700 bin TL yatırımla hayata geçirilecek.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı tren hattı güzergahı, Tuzla ilçesi sınırları içerisinden geçen mevcut demiryolu hattı üzerinde yer alan Fatih istasyonunun yaklaşık 150 metre gerisinden yapılacak bağlantı ile kuzeye doğru devam edecek. Sırasıyl  a Pendik, Sultanbeyli Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Çekmeköy ve Beykoz ilçesi sınırları içerisinde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine yapılan demiryolu hattına bağlantı yapılarak son bulacak.

Proje kapsamında hem yük hem de yolcu taşınması amacıyla geliş-gidiş olmak üzere 2 ayrı hat halinde ve hızlı tren standartlarında projelendirme yapılıyor. 

56 bin metre uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsü YHT hattı üzerinde, toplam uzunluğu 38 bin 955 metre olan ve 16 adet tünel ve toplam 631 metre uzunluğunda 5 adet viyadük ile geçilecek.

Gebze-Sabiha Gökçen-YSS Köprüsü YHT Hattı Demiryolu Projesi kapsamında Pendik, Sancaktepe, Maltepe ve Ataşehir ilçeleri sınırlarında yer alacak 2 adet istasyon planlanıyor. 

Gebze-Sabiha Gökçen-YSS tren hattının, mevcut yüksek hızlı tren hattına Tuzla sınırları içerisinde bağlanarak Ankara-İstanbul arası ulaşım güzergahında 3. Havaalanı’na doğrudan ulaşımı sağlamakla birlikte, İstanbul sınırları içerisinde yapımı planlanan Pendik ve Sabiha Gökçen Gar istasyonları ile şehir içi ulaşımı rahatlatması öngörülüyor.